Judo

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

Judo

JUDO


 

Judo is een japanse vechtsport ontwikkeld door Meester Jigoro Kano. Judo betekent “de zachte manier”. Judo is een spel van aanvallen en verdedigen en is ideaal voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. De basisbeweging zoals: trekken, duwen, dragen, tillen, rollen en balanceren maken de judosport veelzijdig en intensief.


Bij ons leren kinderen in een beschermende omgeving, op een veilige manier de grondbeginselen van het judo.  Om dit te kunnen bereiken zijn respect, normen en waarden erg belangrijk. Bij judo is vanzelfsprekende discipline, zijn er duidelijke regels en draagt ieder verantwoordelijkheid voor elkaar.

Voor kinderen is judo een goede ondersteuning bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en zelfvertrouwen. Voor volwassenen is judo een goede manier voor het op peil houden van conditie en techniek. Judo leer je stap voor stap, met vallen en opstaan.

De lessen worden gegeven door onze enthousiaste gediplomeerde judoleraar Paul Christianen. Hij heeft zeer ruime ervaring en biedt op een gezellige en recreatieve manier de judolessen aan.

 


Is judo iets voor jou of voor u zoon of dochter (vanaf 4 jaar)? Dan ben je en/of hij/zij van harte welkom op onze gratis kennismakingslessen. De leen judopakken liggen dan klaar.

Tot binnenkort!