Judo

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

Judo

JUDO


Ivm het coronavirus is doorgang van activiteiten geheel afhankelijk van de adviezen en maatregelen vanuit de overheid en het RIVM. Middels de NieuwsPagina en Facebook houden we u op de hoogte.

 

Wist je dat ....

  •  Judotechnieken erop gericht zijn een tegenstander uit te schakelen zonder hem te verwonden?
  • Judo een japanse vechtsport is ontwikkeld door Meester Jigoro Kano?
  • Judo “de zachte manier” betekent? Bij Judo maak je zoveel mogelijk gebruik van de kracht van de tegenstander.
  • Het beoefenen van de Judo sport tot meer zelfvertrouwen en eigenwaarde leidt?

  • Judo voor kinderen een goede ondersteuning is bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden?
  • Door judo in te zetten als middel een belangrijke impuls wordt gegeven aan het leren omgaan met regels, het ontwikkelen van sociale vaardigheden en maatschappelijke normen?

  • Basisbewegingen zoals: trekken, duwen, dragen, tillen, rollen en balanceren de judosport veelzijdig en intensief maken?
  • Judo een goede basis is voor alle andere sporten? Kinderen leren incasseren, vallen en opstaan, ontwijken en samenwerken!Judo is een spel van aanvallen en verdedigen en is ideaal voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Bij ons leren kinderen in een beschermde omgeving, op een veilige manier de grondbeginselen van het judo. Om dit te kunnen bereiken zijn respect, normen en waarden erg belangrijk. Bij judo is er vanzelfsprekende discipline, zijn er duidelijke regels en draagt ieder verantwoordelijkheid voor elkaar.


De lessen worden gegeven door onze enthousiaste gediplomeerde judoleraar Paul Christianen. Hij heeft zeer ruime ervaring en biedt op een gezellige en recreatieve manier de judolessen aan.

 

Ieder kind tm 12 jaar is welkom een serie van drie proeflessen te komen volgen. Zie voor de tijden ons rooster. De leen judopakken liggen klaar.

Zien we je binnenkort?!


Heb je vragen? Stuur ons een mailtje of neem contact op via Facebook