gNieuws

Omnisportvereniging Hirundo Lage ZwaluweGymnastiek


NIEUWS


Sint en Piet op bezoek bij Hirundo

In Sporthal de Rietgors in Lage Zwaluwe werd op woensdag 4 december het Sinterklaasfeest gevierd met alle jeugdige sporters van gymnastiekvereniging Hirundo.

‘s Middags was er een Pietengymprogramma voor de jongste kinderen. Er werd gedanst, geklommen, gegleden, gebalanceerd en gesprongen. Ook konden de kinderen schommelen op het grote schommelschip. Alle jongens en meisjes waren hard aan het werk en deden erg hun best. Sinterklaas kwam natuurlijk ook op bezoek samen met zijn Pieten. Piet mocht natuurlijk meedoen en en Sinterklaas bekeek hoe enthousiast de kinderen aan het sporten waren. Alle kinderen zongen voor Sinterklaas. Na het sporten kwamen de Pieten met de zakken en na het samen aftellen maakten de kinderen de pakjes open.

In de avond werden de Sinterklaasgames voor de oudere kinderen  gehouden. Er werden torens gebouwd, puzzels gemaakt, geschommeld en er was een obstakel-run. Na veel rennen en springen, klimmen en klauteren was ook deze groep klaar met sporten. Tot slot was er voor de junioren/senioren een korte afterparty, waar twee teams het fanatiek tegen elkaar opnamen. 

Met de inzet van ouders, (hulp)leiding en bestuur is het weer met succes gelukt om deze jaarlijkse Pietengym te organiseren. De kinderen hebben er van genoten!

Springgroep van Hirundo succesvol van start: individuele wedstrijd.


Met elf deelnemers in diverse categorieën was Hirundo zaterdag 26 oktober goed vertegenwoordigd bij deze regionale wedstrijd in Tholen. We kwamen uit op de onderdelen minitrampoline, pegasus – minitrampoline, airtumblingbaan en airtrackbaan.


In de categorie jeugd meisjes C niveau kwam Denise Spoorenberg uit voor onze vereniging. Ze sprong de sterren van hemel, maar in het grote wedstrijdveld zat er helaas geen podiumplaats in. Wel scoorde ze zeer goed.

Voor Lars Kerse en Ticho van den Eijnde was dit hun eerste wedstrijd. Lars kwam uit bij de junioren en Ticho bij de jeugd, beiden in het C niveau. Lars Kerste verraste iedereen met zijn behaalde eerste plaats op het onderdeel minitrampoline pegasus. Lars kon het zelf ook nauwelijks geloven.


In de categorie junioren dames niveau C scoorden Marjolein van de Steenoven en Anne Karremans bij het onderdeel minitrampoline respectievelijk een tweede en een eerste plaats. Marjolein landde driemaal perfect haar sprong en Anne sprong haar eerste schroefsalto op de wedstrijd. Amber, Loes en Jennifer sprongen ook in de categorie junioren maar bleven buiten de prijzen.


In de categorie junioren heren landde Lars van Steeg in de middagwedstrijd op het onderdeel minitrampoline zijn anderhalve schroefsalto en zijn dubbelsalto gehurkt. Deze prestatie was goed voor een eerste plaats op dit onderdeel.


Nicole Heijkoop deed in de categorie dames senioren B niveau mee op het onderdeel minitrampoline. Ze was onverslaanbaar na een succesvolle dubbelhurksalto. Nicole behaalde op dit onderdeel een verdiende eerste plaats.


Dames junioren van Hirundo behalen prijs bij microteamwedstrijd.


Met drie teams deden we zaterdag op 26 oktober mee met de regionale microteam springwedstrijd in Tholen. We kwamen uit op de onderdelen minitrampoline, pegasus – minitrampoline en airtrack.


Bij deze wedstrijd verliep het zoals wel vaker behoorlijk hectisch op de wedstrijdvloer voor zowel de sporters als de trainers. Er word op muziek wordt gesprongen dus alles moet precies op tijd. Wie moet nu wanneer waar wat doen? Maar uiteindelijk ging alles zoals gepland en met wat hulp van trainers van andere verenigingen was er voldoende begeleiding bij elk team.


Helaas moest Luuk zich afmelden maar we konden met gelukkig een vervanger regelen, zodat het senioren team op B niveau met Alicia, Lars en Nicole toch mee kon doen. Het was even schakelen en de oefenstof werd aangepast. Dit kostte punten en de senioren eindigden toch nog als tweede in deze wedstrijd.


De beiden junioren teams op C niveau deden het fantastisch. Mooi teamwork uitte zich in een prachtig groepsoptreden. De jonge junioren, Lars Kerste, Denise en Jennifer waren super geconcentreerd en sprongen geweldig. De dames junioren Loes, Amber, Anne en Marjolein werkten zelfverzekerd het programma af en straalden power uit. Dit leverde de dames een verdiende eerste plaats op.Mooie springochtend voor Hirundo in Bergen op Zoom.


Zaterdagochtend 5 oktober, 8 uur in de ochtend en wij staan klaar in Bergen op Zoom. Het is tijd voor de eerste wedstrijd van dit seizoen; de DE-springwedstrijd. Dit was voor een aantal meiden hun eerste wedstrijd, voor enkele anderen was het de tweede wedstrijd en twee dametjes hebben al vaker wedstrijden geturnd. Het team (meisjes, benjamins) bestaat uit: Femke, Valerie, Avivah, Skye, Suze, Nora, Floor en Lonneke. Naast  dit meisjes team, was er deze dag ook nog een mix team wat deel nam aan de wedstrijden. In dit team zitten: Lisa, Eline, Tess, Nick, Yaniek en Ticho.

 

De juf stond al bij de kleedkamer te wachten. Al snel zijn de meisjes en jongens met juf Loes, Lars en Luuk warm gaan draaien voor de wedstrijd. Alle kinderen waren enthousiast en wilden meteen starten met de wedstrijden. Sommige gaven wel aan dat ze het een beetje spannend vonden, maar dit vinden de juffen en Lars en Luuk stiekem ook zo.

 

De wedstrijd verliep erg vlot. Het team benjamins heeft op 3 onderdelen mee gesprongen; trampoline, plankoline kast en langemat. Het wachten duurde wel erg lang (want 2 uur pauze is wel heeeel veeel). De juffen waren erg tevreden met de resultaten die ze voorbij zagen rollen en vliegen. Ook zagen de juffen dat we voor sommige sprongen nog wel wat meer kunnen oefenen, maar zoveel trainingen hebben we nog niet met elkaar gehad. En ondanks de weinige trainingsuren hebben we wel een mooie eerste plaats behaald op de plankoline kast. Heel knap gedaan dametjes!

 

Het mixteam deed ook op 3 onderdelen mee; trampoline, plankoline kast en langemat. Waar zij eerst ingeschreven stonden als ‘jongens’, moest dit ’s morgens nog teruggedraaid worden. Ze hadden namelijk evenveel jongens als meisjes en in zo’n geval val je onder de categorie meisjes. Luuk en Lars begeleidden dit groepje. Ondanks enkele beginnersfoutjes (verkeerd voorlezen of opschrijven… daar waren de heren nog niet over uit ;) hebben ook deze kinderen een mooie wedstrijd geturnd. Voor Luuk en Lars zijn jullie allemaal toppertjes!

 

Ook juf Caroline was in de sporthal aanwezig, zij is de gehele ochtend jurylid geweest. En zoals ze zelf zei; dit is wel een pittige taak. Wij zijn blij dat zij dit op zich wilde nemen, want daardoor mochten we toch mooi mee doen met deze wedstrijd. Ook zijn we Nel Groeneveld elke keer weer dankbaar voor haar werk op de vloer bij de DE-wedstrijden. Nel en Caroline; heel erg bedankt!Bondscontributie 2019


Ook in 2019 moet er bondscontributie betaald worden. Dit wordt door de afdeling gymnastiek elk kwartaal (dus 4x per jaar) gelijk met de 'gewone' contributie ge-ind. De bondscontributie moet betaald worden aan de KNGU.


Voor 2019 gelden de volgende bedragen:

onder de 16 jaar: 5,35 per kwartaal

boven de 16 jaar: 6,55 per kwartaal


Mocht u vragen hierover hebben, kunt u contact opnemen met Karin Heijkoop (hirundogymleden@live.nl)WIE KOMT ER BIJ ?

Wij sporten elke dinsdag avond van 20.15-21.15 uur. Wij? Dat zijn de dames en heren van de sportfit groep. Wij doen niet iets heel hips, niets iets spectaculairs, niet iets met buitengewone prestaties. Maar wij doen wel wat heel Nederland zou moeten doen. Wij doen elke week spierkracht versterkende oefeningen, wij doen aan conditie training en wij brengen de spieren in ons gehele lijf elke week in beweging. Zo blijven wij van de sport fitgroep sportief en fit.


Hoe we dat doen: nou gewoon bewegen, met elkaar, ontspannen en iedereen op eigen niveau. We doen conditietraining, buikspieren, beenspieren, algehele motoriek. We rennen, springen en huppelen, hinkelen enz. enz. Soms werken we met ballen, dan weer met stokken of bijvoorbeeld touwtjes. Alles wat je thuis alleen niet zo gauw doet. En daarna doen we een spel, bijvoorbeeld basketbal, hockey, blokjesvoetbal of volleybal. Of we gaan badmintonnen, of…. Er is zoveel mogelijk en dat doen we dan ook. Geen les hetzelfde.


Wij zouden het leuk vinden als JIJ bij ons komt sporten. Kom eens kennis maken. Wij zijn er elke week! Tot gauw, ** Team Sportfit **.